Service

Het belang van een energielabel voor jouw woning. 

Energiebesparing en duurzaamheid zijn hot topics in de huidige maatschappij. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact die hun levensstijl heeft op het milieu en willen graag bijdragen aan een betere wereld. Dit geldt ook voor woningeigenaren, die steeds vaker op zoek zijn naar manieren om hun huis te verduurzamen. Een energielabel is een document dat aangeeft hoe energiezuinig jouw woning is. Het is verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop of verhuur van je huis. Een energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van je woning. Waarvoor kan je een energielabel nodig hebben:

  • Energielabel voor verkoop van woningen
  • Energielabel voor puntentelling bij verhuur woningen
  • Energielabel als tool voor rentekorting op je hypotheek.                                              -(A label 0,10% rentekorting,A+ of hoger 0,15% rentekorting) 
  • Sinds 2024 heeft het energielabel van een woning invloed op het maximale hypotheekbedrag. Heeft jouw nieuwe woning een goed energielabel, dan kun je een hoger bedrag lenen. 

Onze aanpak

  • Aanvraag offerte 
  • Aanleveren intakeformulier over historie bouw woning, denk hierbij aan; facturen en/of foto's van isolatiedikte, dubbelglas, zonnepanelen, warmtepomp etc. zie intakeformulier 
  • Afspraak inplannen met de adviseur 
  • De adviseur komt het huis inspecteren en inmeten duur +/- 60 min. 
  • De adviseur levert energielabel aan in de vorm van een rapport. 

Het Energielabel Loket is gecertificeerd voor het aanmaken van energielabels. Deze worden gemaakt volgens de richtlijnen van de ISSO BRL-9500 nationale beoordelingsrichtlijn. Mocht U meer informatie willen weten over deze richtlijn kunnen we u door verwijzen naar de ISSO BRL-9500. 

De opdrachtgever heeft het recht om het volledige projectdossier op te vragen, en dat de gegevens die in het monitoringsbestand worden opgenomen, zullen worden geregistreerd bij de beheerder van het landelijk gegevensbestand van energieprestatie-rapporten.

Na afronding van de opdracht kan een certificerende Instelling de woning of het woongebouw nog een keer willen bezoeken voor controle op de kwaliteit van het geregistreerde energieprestatie-rapport.

De opdrachtgever zal op verzoek van de certificerende instelling toegang tot zijn woning of gebouw verlenen. Als er geen toegang wordt verleend riskeert de opdrachtgever dat het energieprestatie-rapport verwijderd wordt uit het landelijk gegevensbestand.